10° Aniversari d'IBACMA, Institut Balear de Cirurgia de Mà

10° Aniversari d'IBACMA, Institut Balear de Cirurgia de Mà

Aquest mes de desembre de 2015, IBACMA, L’Institut Balear de Cirurgia de Mà ha complit 10 anys des de la seva fundació.

IBACMA va ser fundat e 2005 a arrel d’un projecte creat pels doctors Guillem Salvà i Xavier TerradesIBACMA es va crear amb un concepte innovador d’excel·lència sanitària, tracte personal i diferenciat, i sobretot,  centrat exclusivament en la patologia de la i del canell. Els doctors Guillem Salvà i Xavier Terrades, han desenvolupat un model d’assistència de tota la patologia de la mà i de la canell, única en les Illes Balears,  amb un equip de prestigi en aquesta àrea de la Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. De fet, compten amb l’Acreditació Europea en Cirurgia de Mà, diploma atorgat per la Federació Europea de Societats de Cirurgia de Mà FESSH, i un diploma d’experts en Microcirurgia Vascular i Nerviosa, realitzat en el centro de Cirurgia Experimental de la Mutua Sabadellense, avalat por l’Asociación Española de Microcirugía AEM, i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

En els sues inicis, IBACMA va estar localitzat a la Clínica Palmaplanas, fins el mes de març de 2011, quan va traslladar tota la seva activitat a Policlínica Miramar, centre on està localitzada actualment la seva consulta i on es realitzen tots els procediments quirúrgics.

Durant aquests 10 anys, IBACMA ha visitat a consultes a més de 10.000 pacients, i ha realitzat més de 1000 intervencions, que en el 99,5% dels casos ha estat de forma ambulatòria, sense ingrés en la clínica. A IBACMA es realitza el diagnòstic i tractament  integral de tot tipus de lesions de la mà i del canell, tals com fractures de falanges, de metacarpians, de radi i cúbit, lesions de lligaments dels dits i del canell, lesions de tendons, lesions de nervis, reimplantes, ... Una part important que es desenvolupa amb especial interès es la Cirurgia secundària i reconstructiva de lesions traumàtiques antigues, patologia degenerativa como l’artrosi, malalties inflamatòries com l’Artritis Reumatoide, artritis psoriàssica, infeccions i patologia tumoral, patologia del nervi perifèric com la síndrome del túnel o canal carpià, compressions del nervi cubital, i patologia específica relacionada amb diferents activitats portades a terme pel pacient:  esports, oci, laboral, músics, etc.

A més, a IBACMA, sabem que una part fonamental del tractament de les lesions en la mà és la teràpia especialitzada de mà. Per aquest motiu, el 2012 vàrem incorporar a l’equip 2 terapeutes de mà que realitzen fèrules personalitzades amb material termoplàstic de baixa temperatura, molt importants en determinats processos de recuperació de diferents lesiones de la mà. Les funcions d’aquestes fèrules són entre d'altres prevenir deformitats, immobilitzar o estabilitzar una articulació per afavorir la seva funció. Les nostres terapeutes realitzen fèrules passives, destinades a mantenir una posició d’immobilització i/o corregir deformitats, i fèrules dinàmiques, que faciliten el moviment articular i l’acció d’un múscul debilitat. A més realitzen tractaments de teràpia de mà dirigits a la recuperació funcional de la mà després de traumatismes o en el període postoperatori després d'una intervenció quirúrgica.

El mes de desembre de 2013, IBACMA va presentar oficialment la seva Unitat de Mà Catastròfica en la sala d’actes de la Policlínica Miramar, un servei afegit, en aquest cas per tractar les lesions traumàtiques greus de la mà.

Durant aquests anys, tampoc s’ha deixat de banda l’activitat científica, docent i de recerca. De fet, durant aquets anys IBACMA ha organitzat diferents cursos de formació mèdica per metges de família i per especialistes, en l’àmbit de la cirurgia de la mà i del canell, tant traumàtica como degenerativa o inflamatòria,  han participat como ponents en múltiples cursos i congressos nacionals i Internacionals i fins i tot han publicat articles en revistes científiques de prestigi, tot relacionat amb la Cirurgia de Mà i Canell.

La darrera incorporació a l’equip mèdic ha estat durant el 2015, quan els doctors Serafín Lirola i Xavier Martí, metges especialistes en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, amb especial interès i formació en cirurgia de Mà, s’han unit al nostre equip.

IBACMA, centre especialitzat en Cirurgia de Mà, Canell i Teràpia de Mà, actualment format per 7 professionals altament qualificats que li poden oferir el millor i més actualitzat tractament pel problema de les seves mans.

Si te un problema a les mans no dubti en demanar cita amb nosaltres!


Enllaç relacionat

Publicat el: 15-12-2015