FALSOS MITES EN PATOLOGIA DE MÀ

Creat:15-10-2019 || Actualitzat: 28-11-2020
FALSE MYTHS IN HAND SURGERY

* Tinc mal a la mà. Visitaré un traumatòleg "general" i em solucionarà el problema.

 A diferència d'un Traumatòleg general, que pot tractar les patologies més freqüents de la mà, un Cirurgià de mà té formació específica en les diferents disciplines de la cirurgia ortopèdica com artroscòpia, microcirurgia, cirurgia protèssica, cirurgia reconstructiva, etc., i un coneixement precís de l'anatomia. Si bé això no és una garantia d'èxit, les probabilitats que el diagnòstic i tractament sigui correcte des del principi és molt més gran, escurçant el temps de recuperació. No ho dubtis, si tens un problema de mà, demana cita un cirurgià de mà.

 

* Tinc artrosi a les mans. No es pot fer res, ja que l'artrosi no es cura.

Si bé és cert que a dia d'avui l'artrosi no té cura, si que hi ha múltiples tractaments que poden millorar la qualitat de vida i millorar el dolor. Aquests tractaments inclouen medicaments, teràpia de mà, ortesis i en casos en què no respon a aquests tractaments, la cirurgia pot ser la solució. No dubtis a demanar cita un cirurgià de mà. Ell t'aconsellarà de quin és el millor tractament per a les teves mans.

 

* Vaig tenir un fractura de fa temps, i em fa mal el canell. M'han dit que ja no es pot fer res.

Les seqüeles de les fractures són freqüents, però un molts casos es pot realitzar una cirurgia per intentar restaurar l'anatomia i millorar els símptomes associats. Un estudi complet juntament amb una exploració física seran claus per determinar les possibilitats de tractament d'aquest problema. Sol·licita cita amb un cirurgià de mà experimentat, qui podrà avaluar de forma correcta i oferir-te les millors opcions de tractament.

 

* Em fa mal la mà, el canell o un dit, i no m'he pegat cap cop. Necessito urgentment que em vegi un especialista.

La gran majoria de patologies a la mà són autolimitades. Això vol dir que amb paciència, temps i tractament simptomàtic, milloren i desapareixen al cap d'un temps. En els casos en què es perpetuen més enllà de les 6 setmanes, és convenient realitzar un estudi adequat per determinar el diagnòstic i instaurar el tractament adequat. En molt rar que es tracti d'una urgència. Això sí, millor esperar una mica i que et vegi un cirurgià de mà.

 

Davant el dubte, millor un cirurgià de mà. Sol·licita cita trucant al 971 767 359 de dilluns a divendres de 10:00 a 14: 00 h. #ibacma #cirurgiadema

 

Tots els artícles